Berging

Een robuuste onderhoudsarme berging van kunststof die precies in uw tuin past. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. U kunt kiezen voor een standaard uitvoering of zelf een berging samenstellen. Kies voor een nature look uitstraling of een van de 9 egale kleuren zoals wit en antraciet. Plaats de berging binnen een dag en maak hem zo nu en dan een keer schoon. Doe geen concessies aan de uitstraling en geniet van kwaliteit.

Afmeting (bxd) van 2000 x 2000 mm
t/m 5000 x 12000 mm
Hoogte 2270-2420-2570-2720 mm
Wanden 58 mm kunststof holkamer
Hoekprofielen Aluminium gepoedercoat
Dakbedekking Geïsoleerde sandwichplaten
Dakgoot Aluminium of kunststof
Dakranden Kunststof of zetwerk

Een kunststof berging wordt meestal zonder fundering en vloer geleverd.

De benodigde fundering is afhankelijk van de lokale bodemgesteldheid en uw specifieke wensen.

Doorgaans volstaat een zandbed van circa 15 cm met grote betonbanden. Wanneer u de ruimte tussen de betonbanden netjes vult met zand, kunt u vervolgens tegels plaatsen. Heeft u vochtige grond, dan is het raadzaam om een laag dampdichte folie aan te brengen in de fundering.

U kunt ook een betonplaat storten.

Wanneer de grond sterk verzakt, wordt ook wel gekozen voor een fundering van hardhout of schroefpalen.

Vraag uw lokale aannemer of hovenier wat de beste oplossing voor u is.

Belangrijk:
– Rondom zuiver waterpas
– Haaks volgens de opgegeven buitenmaten (beslist niet groter)
– Minimaal 2 cm boven het maaiveld, om inwatering te voorkomen.
– Breng elektra naar binnen.

Bouwt u de berging op de erfgrens, houdt u dan ook rekening met de breedte van het dakoverstek en de dakgoten.

Wij krijgen dikwijls de vraag of onze kunststof bergingen ook direct op het terras geplaatst kunnen worden. In principe is dit ook mogelijk maar er zijn wel een paar extra aandachtspunten.

Een kunststof berging staat bij voorkeur waterpas. Is uw terras mooi vlak en waterpas dan is dit al een pre. Sluiten de wanden mooi aan op uw terras, dan nog zult u de aansluiting van de wanden op het terras goed af moeten dichten met bijvoorbeeld transparante siliconen. Verder is het van groot belang dat de deur altijd vrij kan draaien boven het terras. De standaard deuren draaien ca. 7 mm boven het terras. Bestaat uw terras uit klinkers in een zandbed, dan is het bij strenge vorst mogelijk dat de klinkers iets opvriezen. De klinkers kunnen dan iets omhoog komen met als gevolg dat uw deur zou aanlopen. Hiervoor kunnen wij een oplossing
bieden door het kunststof kozijn te verhogen. Bij deze uitvoering draait de deur ca. 40 mm boven het straatwerk. Dit is meestal ruim voldoende.

Wilt u een kunststof berging direct op het terras plaatsen, neemt u dan ook het volgende in overweging: Hoeveel jaar wilt u zorgeloos van uw kunststof berging gaan genieten? Heeft het terras voldoende draagkracht, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Bestaat de ondergrond van het terras echter uit zachte grond, dan is het niet onwaarschijnlijk dat binnen afzienbare tijd het terras gaat werken.

Uw mooie berging volgt dan uw terras.

Bij vragen over de fundering en montage adviseren wij u graag!

Zo kunt u zonder zorgen uw kunststof berging tegemoet zien.

Offerte aanvragen →

Voldoende ruimte voor fietsen en gereedschap

Kunststof berging – met een kunststof berging van Romahaus staan u fietsen, tuinstoelen en gereedschap mooi droog. Planken en tuingereedschappen kunt u ophangen aan de wand. De wanddikte van 58 mm en het geïsoleerde dak zorgen voor een droog binnenklimaat. De robuuste deur zorgt voor een veilige en zekere afsluiting van de berging. Een kunststof berging  hoeft u nooit meer te verven!

Montage van een kunststof berging

Een kunststof berging is onderhoudsarm en kinderlijk eenvoudig binnen 1 dag te monteren. De onderdelen sluiten logisch op elkaar aan waardoor u een kunststof berging ook zelf kunt bouwen. Door de uitgebreide keuze in afmetingen, kleuren en kozijnen, kunt u uw kunststof berging precies aan laten sluiten bij uw woning en tuin. Dat werkt toch prettiger dan uw wensen aan te passen aan een standaard berging?