Palermo

Kunststof tuinhuis Palermo is veelzijdig in gebruik. De basis wordt gevormd door kunststof wandprofielen met een dikte van 58 mm. Aan buitenzijde zijn de wandprofielen voorzien van een fijne houtnerf in wit en cremewit of een houtnerffolie in kleur. Voor een uitstraling van hout met de voordelen van kunststof kiest u voor één van onze houtdecoren. De wandprofielen als bouwstenen worden gecombineerd met wandstaanders van hout of staal. Zo kunt u ook eenvoudig legplanken en ophangpunten voor tuingereedschap monteren.

Het dak van de Palermo bestaat uit geïsoleerde dakplaten met dakpanplaten als dakbedekking. De kunststof deur is voorzien van dubbelglas en degelijk hang- en sluitwerk.

Offerte aanvragen →

Kunststof tuinhuis Palermo heeft een standaard wandhoogte van 2100 mm en een dakhelling van 18 graden. Wandhoogte en dakhelling zijn echter flexibel in te vullen. De binnenwanden zijn standaard afgewerkt met houten wandstaanders voor bevestiging van planken en tuingereedschap, als alternatief is het tuinhuis Palermo ook met stalen constructie leverbaar. Het dak bestaat standaard uit een houten constructie met 40 mm geïsoleerde sandwichplaten in combinatie met dakpanplaten als dakbedekking. Met stalen constructie wordt de Palermo geleverd in losse onderdelen, bij keuze voor een afwerking van hout worden de wanden prefab aangeleverd.

 

Afmeting (bxd) 2000 x 2000 mm
t/m 6000 x 12000 mm
Wandhoogte 1950 – 2100 – 2250 – 2400 mm
Wandprofielen 58 mm kunststof holkamer
Wandconstructie Staanders hout 44 x 70 of stalen staanders en met kunststof afdekprofiel
Hoekprofielen Aluminium gepoedercoat
Uitvoeringen Zadeldak 18 – 22,5 graden
Dakconstructie Gordingen of stalen profielen met isolerende sandwichplaten
Dakbedekking Dakpanplaten
Dakgoten Inclusief uitloop en buis tot op het maaiveld
Dakranden In diverse kleuren

Een kunststof tuinhuis wordt meestal zonder fundering en vloer geleverd.

De benodigde fundering is afhankelijk van de lokale bodemgesteldheid en uw specifieke wensen.

Doorgaans volstaat een zandbed van circa 15 cm met grote betonbanden. Wanneer u de ruimte tussen de betonbanden netjes vult met zand, kunt u vervolgens tegels plaatsen. Heeft u vochtige grond, dan is het raadzaam om een laag dampdichte folie aan te brengen in de fundering.

U kunt ook een betonplaat storten.

Wanneer de grond sterk verzakt, wordt ook wel gekozen voor een fundering van hardhout of schroefpalen.

Vraag uw lokale aannemer of hovenier wat de beste oplossing voor u is.

Belangrijk:
– Rondom zuiver waterpas
– Haaks volgens de opgegeven buitenmaten (beslist niet groter)
– Minimaal 2 cm boven het maaiveld, om inwatering te voorkomen.
– Breng elektra naar binnen.

Bouwt u het tuinhuis op de erfgrens, houdt u dan ook rekening met de breedte van het dakoverstek en de dakgoten.

Wij krijgen dikwijls de vraag of onze kunststof tuinhuizen ook direct op het terras geplaatst kunnen worden. In principe is dit ook mogelijk maar er zijn wel een paar extra aandachtspunten.

Een kunststof tuinhuis staat bij voorkeur waterpas. Is uw terras mooi vlak en waterpas dan is dit al een pre. Sluiten de wanden mooi aan op uw terras, dan nog zult u de aansluiting van de wanden op het terras goed af moeten dichten met bijvoorbeeld transparante siliconen. Verder is het van groot belang dat de deur altijd vrij kan draaien boven het terras. De standaard deuren draaien ca. 7 mm boven het terras. Bestaat uw terras uit klinkers in een zandbed, dan is het bij strenge vorst mogelijk dat de klinkers iets opvriezen. De klinkers kunnen dan iets omhoog komen met als gevolg dat uw deur zou aanlopen. Hiervoor kunnen wij een oplossing
bieden door het kunststof kozijn te verhogen. Bij deze uitvoering draait de deur ca. 40 mm boven het straatwerk. Dit is meestal ruim voldoende.

Wilt u een kunststof tuinhuis direct op het terras plaatsen, neemt u dan ook het volgende in overweging: Hoeveel jaar wilt u zorgeloos van uw kunststof tuinhuis gaan genieten? Heeft het terras voldoende draagkracht, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Bestaat de ondergrond van het terras echter uit zachte grond, dan is het niet onwaarschijnlijk dat binnen afzienbare tijd het terras gaat werken.

Uw mooie tuinhuis volgt dan uw terras.

Bij vragen over de fundering en montage adviseren wij u graag!

Zo kunt u zonder zorgen uw kunststof tuinhuis tegemoet zien.

Kunststof tuinhuizen met zadeldak – een duurzame blikvanger in uw tuin

Kunststof tuinhuizen met zadeldak bestaan uit robuuste en onderhoudsarme bouwmaterialen. De dubbelwandige wandprofielen dragen bij aan een droger binnenklimaat. Zo kunt u tuingereedschap, fietsen en kussens zonder problemen ook voor langere tijd opbergen.

De kleur die past bij uw woning

Met een keuze uit 14 verschillende kleuren, kunt u kunststof tuinhuis Palermo ook mooi aan laten sluiten bij de kleur van uw woning. Bent u benieuwd geworden naar onze modellen en wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor tuinhuis model Palermo? Ga dan door naar Offerte aanvragen →