Valencia

Model Valencia is een 5-kantig kunststof tuinhuis. De 5-kantige vorm zorgt ervoor dat dit tuinhuis ideaal in een hoek van de tuin past. Met de schuin geplaatste deur zal de Valencia ook in een kleine tuin niet snel overheersen.

Het dak van de Valencia laat zich als vierkant of rechthoek uitvoeren.

Voor de wanden kunt u kiezen uit 14 verschillende kleuren waaronder wit/cremewit met fijne houtnerf en diverse RAL-kleuren en houtdecoren met fijne, kleurvaste houtnerffolie .

Offerte aanvragen →

Kunststof tuinhuis Valencia heeft standaard een wandhoogte van 2100 mm en een dakhelling van 22,5 graden. De wanden zijn aan de binnenzijde voorzien van houten wandstaanders. De bevestiging van planken en tuingereedschap is altijd mogelijk. Kiest u voor een uitvoering met hoge vensters, dan kunt u ook een mooie zitplaats creëren.

 

Afmeting (bxd) 2000 x 2000 mm t/m 5000 x 5000 mm
Wandhoogte 2100 – 2250 mm
Wandprofielen 58 mm kunststof holkamer
Wandconstructie Staanders 44 x 70
Hoekprofielen Aluminium gepoedercoat
Uitvoeringen Piramidedak 22,5 graden
Dakconstructie Spanten met 18 mm houten dakbeschot
Dakbedekking Bitumen shingels met dampdoorlatende folie
Dakgoten Kunststof

Een kunststof tuinhuis wordt meestal zonder fundering en vloer geleverd.

De benodigde fundering is afhankelijk van de lokale bodemgesteldheid en uw specifieke wensen.

Doorgaans volstaat een zandbed van circa 15 cm met grote betonbanden. Wanneer u de ruimte tussen de betonbanden netjes vult met zand, kunt u vervolgens tegels plaatsen. Heeft u vochtige grond, dan is het raadzaam om een laag dampdichte folie aan te brengen in de fundering.

U kunt ook een betonplaat storten.

Wanneer de grond sterk verzakt, wordt ook wel gekozen voor een fundering van hardhout of schroefpalen.

Vraag uw lokale aannemer of hovenier wat de beste oplossing voor u is.

Belangrijk:
– Rondom zuiver waterpas
– Haaks volgens de opgegeven buitenmaten (beslist niet groter)
– Minimaal 2 cm boven het maaiveld, om inwatering te voorkomen.
– Breng elektra naar binnen.

Bouwt u het tuinhuis op de erfgrens, houdt u dan ook rekening met de breedte van het dakoverstek en de dakgoten.

Wij krijgen dikwijls de vraag of onze kunststof tuinhuizen ook direct op het terras geplaatst kunnen worden. In principe is dit ook mogelijk maar er zijn wel een paar extra aandachtspunten.

Een kunststof tuinhuis staat bij voorkeur waterpas. Is uw terras mooi vlak en waterpas dan is dit al een pre. Sluiten de wanden mooi aan op uw terras, dan nog zult u de aansluiting van de wanden op het terras goed af moeten dichten met bijvoorbeeld transparante siliconen. Verder is het van groot belang dat de deur altijd vrij kan draaien boven het terras. De standaard deuren draaien ca. 7 mm boven het terras. Bestaat uw terras uit klinkers in een zandbed, dan is het bij strenge vorst mogelijk dat de klinkers iets opvriezen. De klinkers kunnen dan iets omhoog komen met als gevolg dat uw deur zou aanlopen. Hiervoor kunnen wij een oplossing
bieden door het kunststof kozijn te verhogen. Bij deze uitvoering draait de deur ca. 40 mm boven het straatwerk. Dit is meestal ruim voldoende.

Wilt u een kunststof tuinhuis direct op het terras plaatsen, neemt u dan ook het volgende in overweging: Hoeveel jaar wilt u zorgeloos van uw nieuwe kunststof tuinhuis gaan genieten? Heeft het terras voldoende draagkracht, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Bestaat de ondergrond van het terras echter uit zachte grond, dan is het niet onwaarschijnlijk dat binnen afzienbare tijd het terras gaat werken.

Uw mooie tuinhuis volgt dan uw terras.

Bij vragen over de fundering en montage adviseren wij u graag!

Zo kunt u zonder zorgen uw kunststof tuinhuis tegemoet zien.

Een 5-kantig tuinhuis

Het 5-kantige model Valencia is al vele jaren één van de meest gevraagde modellen. Door de praktische indeling kunt u zelfs op een klein oppervlakte de beschikbare ruimte optimaal benutten. Elke wand kunt u zowel met als zonder kozijnen uit laten voeren.

De Valencia heeft een kunststof siergoot met een kunststof plafond boven de deur.

Dakconstructie Valencia

De Valencia heeft een houten dakconstructie met een dubbele laag dakbedekking. Het dak wordt eerst voorzien van een folie als onderlaag en vervolgens bitumen shingels als dakbedekking. De nok van het dak wordt vervolgens afgewerkt met een nokkap.

De bitumen shingels zijn leverbaar in de kleuren zwart, rood, groen en blauw.