Onderhoud

Het schoonmaken van een kunststof tuinhuis is een snelle klus. De belangrijkste onderdelen bij het onderhouden van een kunststof tuinhuis zijn de kunststof wandprofielen en de kunststof kozijnen. Door deze regelmatig schoon te maken blijft u nog jaren genieten van uw kunststof tuinhuis op maat. In dit artikel leggen wij uit waar u op moet letten bij het schoonmaken en onderhouden van deze twee belangrijke onderdelen. 

Kunststof wandprofielen

De kunststof wandprofielen zijn aan buitenzijde voorzien van een hoogwaardige, decoratieve kunststof folie van RENOLIT. Dit is dezelfde folie die u kent van kunststof kozijnprofielen. Hoogwaardige kunststoffolies van RENOLIT zijn gemakkelijk te onderhouden – deze hebben geen speciale reinigingsmiddelen nodig: afwasmiddel, water en een spons zijn voldoende. Een kunststof tuinhuis van Romahaus is daardoor geheel onderhoudsarm. Een schoonmaakbeurd enkel in het voorjaar en het najaar is voldoende. Een kunststof tuinhuis van Romahaus hoeft u nooit meer te verven!

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen vergen maar weinig onderhoud. Gebruik gewoon een standaard afwasmiddel en een zachte, vochtige doek. Reinig vensterglas met helder, warm water en een goed zeemleer. Let op: Gebruik geen agressieve of oplosmiddelhoudende onderhouds- en polijstmiddelen of reinigingsmiddelen zoals kunstharsverdunners, aceton enz. Gebruik verder geen schuurmiddelen en geen harde voorwerpen zoals spatels, staalborstels, ruwe sponzen, enz., omdat deze het oppervlak onherstelbaar kunnen beschadigen. Het schoonmaken van uw kunststof kozijnen is direct een goed moment om het hang- en sluitwerk te controleren. De bewegende delen van de fittingen dienen minimaal één keer per jaar geolied te worden. Gebruik uitsluitend zuur- en harsvrij vet of olie! 

Tenslotte: Om ervoor te zorgen dat uw kunststof tuinhuis ook na een schoonmaakbeurd langer mooi blijft zullen ook de dakgoten van uw kunststof tuinhuis minimaal 1x in het jaar schoongemaakt moeten worden. Het najaar is hiervoor het beste tijdstip. Na de herfst heeft zich in de dakgoot het meeste vuil opgehoopt, waardoor schoonmaken zeker nodig is. Door de dakgoten schoon te houden zorgt u tevens ervoor dat regenwater vrij kan stromen en de dakgoten niet gaan hangen.

Kortom: Regelmatig onderhoud laat u langer van uw kunststof tuinhuis op maat genieten!